Novosti

Humanitarna akcija "Zajedno za najmlađe"

02.11.2018.

Kategorija:

Događanja
Humanitarna akcija "Zajedno za najmlađe"

Uz suglasnost KBC-a Split i nadležnog Ministarstva zdravstva, pokrenuta je humanitarna akcija koja ima glavni cilj prikupiti sredstva potrebna za nabavu medicinske opreme za Laboratorij za EEG, polisomnografiju i poremećaje spavanja s ciljem osnivanja i opremanja Laboratorija za medicinu spavanja za djecu jer je za postojeću dijagnostičku obradu lista čekanja oko 18 mjeseci.

U humanitarnoj akciji sudjeluju i Medicinski fakultet u Splitu i njegov Studentski zbor te udruge studenata NeuroSplit i CroMSIC, Sveučilište u Splitu i Studentski zbor, Umjetnička akademija u Splitu i Glazbena škola Josipa Hatzea, Slobodna Dalmacija kao medijski pokrovitelj i brojni drugi mediji te šira lokalna zajednica.

Veliki Humanitarni koncert u sklopu akcije "Zajedno za najmlađe" održat će se u utorak 6. studenoga 2018. u amfiteatru Medicinskoga fakultetu na Križinama u 19.30 sati s glavnim gostima Petrom Grašom i Zoricom Kondžom, a sudjelovat će i studenti Sveučilišta u Splitu, Umjetničke akademije u Splitu i Glazbene škole Josipa Hatzea.

Vašom nazočnošću na koncertu učinili biste nam posebnu čast i pomogli humanitarnu akciju. Umjesto ulaznica za koncert gosti će biti zamoljeni za donaciju u iznosu od 100 kn, a naši studenti i učenici donirat će prema svojim mogućnostima.

Pored koncerta, Studentski zbor organizirat će humanitarnu akciju "prodaje kolača" u Marmontovoj ulici u Splitu u ovu nedjelju 4. studenoga 2018. od 9 do 14 sati kao najavu koncerta i svoj doprinos akciji. Neki djelatnici Medicinskoga fakulteta kao i djelatnici KBC-a Split će uz pekare i slastičarnice dati svoj doprinos kroz pečenje kolača koje će studenti dijeliti u zamjenu za donaciju akciji. 

Zanimljivost čitave akcije je i u tome što će biti realizirana kao međunarodni humanitarni projekt, a prijavljena je nadležnom Uredu državne uprave te se nalazi u službenoj evidenciji pod oznakom: UP I
550-02/18-03/05, IBAN: HR9423300031545058631. Prikupljanjem ciljanog iznosa od 78.000 kn, Rotary klubovi Split, Solin i Kaštela osigurat će višestruko uvećanje tog iznosa do 624.000 kn koji će
biti donirani našoj djeci preko Klinike za dječje bolesti KBC-a Split.

Molimo vas da se svi koji ste u mogućnosti odazovete ovoj izuzetnoj humanitarnoj akciji i date svoj doprinos.

U ime svih organizatora i brojnih aktivista koji sudjeluju u humanitarnoj akciji unaprijed zahvaljujemo svima.

Ciljevi