Novi korak u održivom i pristupačnom turizmu: Kako pristupiti osobama s invaliditetom

20.03.2024.

Kategorija:

Događanja, Mediji o nama, Naslovna

U nastojanju da se promiče inkluzivnost i jednakost, ključno je razumjeti potrebe i izazove s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom. U skladu s tim ciljem, Udruga Liberato u suradnji s Županijskom udrugom slijepih Split organizirala je inspirativno predavanje pod nazivom "Kako pristupiti osobama s invaliditetom", održano na Sveučilišnom odjelu za stručne studije, 18. ožujka 2024. s početkom u 16:00 sati.

Ovo predavanje predstavlja samo jednu od aktivnosti projekta LiberatoMap, višegodišnje inicijative usmjerene na poticanje inkluzivnosti i pristupačnosti u društvu. Od 2023. godine, ovaj projekt također je sufinanciran od strane Ministarstva turizma i sporta, što jasno ukazuje na prepoznavanje važnosti ovakvih aktivnosti u široj zajednici.

Predavanje "Kako pristupiti osobama s invaliditetom" usmjerilo se na razumijevanje specifičnih potreba osoba s invaliditetom te prilagođavanje komunikacijskih strategija, okoline i pristupa kako bi se osigurala njihova potpuna inkluzija. Kroz interaktivnu sesiju, sudionici su imali priliku identificirati specifične izazove s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u svakodnevnom životu te raspravljati o načinima stvaranja pozitivnog okruženja koje omogućava ostvarivanje punog potencijala osobama s invaliditetom.

Predavanje je moderirao predsjednik Županijske udruge slijepih Split, Ivan Tokić, uz Ivanu Mitar, dok su predstavljanje projekta iznijeli radnici Udruge Liberato, Stipo Margić i Andrea Penić.

Ovaj događaj predstavlja korak naprijed u stvaranju inkluzivnog društva u kojem svaka osoba, bez obzira na svoje sposobnosti, ima pravo na punu participaciju i podršku.

Ciljevi

Kvalitetno obrazovanje Smanjenje nejednakosti