Dana 05.12.2025. u kuharskom praktikumu udruge ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija) održana je terenska nastava pod mentorstvom predmetnog nastavnika predavača, Ivice Jušić-a.
Praktični dio terenske nastave zajedno sa svojim timom kuhara vodio je poznati nagrađivani hrvatski kuhar Željko Neven Bremec.
Studenti su u moderno opremljenom kuharskom praktikumu imali priliku pored teorijskog dijela nastave sudjelovati i u praktičnom dijelu gdje su pripremali niz atraktivnih i ukusnih jela od hladnih i toplih predjela, juhe, glavnih ribljih i mesnih jela, hladnih salata, umaka, kruha pa sve do tradicionalnih slastica.
Zadani meni kojeg su studenti timski odradili:
FOCACCIA s kapulom
∞
TARTAR OD TUNE
∞
SALATA OD QUINOE, CIKLE I SCAMORZE
∞
KREM JUHA OD BUNDEVE
∞
TELEĆI RIŽOT
∞
JANJETINA S BIŽIMA
∞
CONFIT OD PAČJIH BATAKA
∞
FILE ŠANPJERA U UMAKU OD PJENUŠCA
∞
RIMSKI NJOKI
∞
DALMATINSKA ŠALŠA
∞
PIRE OD GRAŠKA
∞
DALMATINSKA ROŽATA (Creme caramel)
Studenti su imali priliku učiti od kuhara profesionalaca te su ovladali potrebnim vještinama:
- menadžmenta i poslovanja suvremene kuhinje
- HACCP sustava u procesu pripreme i posluživanja
- upravljanja kvalitetom usluga u procesu hrane i pića
- primjene standarda u odjelu hrane i pića
- organizacije sustava poslovanja i organizacije rada
- toplinske i ne toplinske obrade namirnica
- kreiranja, dekoriranja, degustacije te prezentacije jela
Domaćinima udruge ŠKMER se zahvaljujemo na suradnji, gostoljubivosti i profesionalnom pristupu.