Novosti

Dalmatinski festival matematike 2023

11.05.2023.

Kategorija:

Događanja, Naslovna

I ove godine je na Sveučilišnom odjelu za stručne studije održan Dalmatinski festival matematike, regionalno ekipno natjecanje iz matematike za učenike na kojem je sudjelovala 61 osnovna i srednja škola iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije. Festival je održan u petak 05. svibnja 2023., a u sklopu Festivala održane su radionice za učenike i nastavnike.

Dalmatinski festival matematike provodi se na inicijativu i u suorganizaciji učitelja i nastavnika matematike i više savjetnice za matematiku Antonele Czwik iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu i Enigmatskog kluba „Božidar Vranicki“ iz Splita.

Kao član organizacijskog odbora u organizaciji Festivala sudjelovala je nastavnica Renata Kožul Blaževski, a Marin Gudelj iz službe za Informacijske tehnologije pružio je tehničku podršku u organizaciji Festivala. Nastavnici i vanjski suradnici Zavoda za matematiku i fiziku održali su pet radionica za učenike osnovnih škola i nastavnike: Zahtjevno gibanje, Stjepan Knežević; Napravi dugu, Jelena Ružić; Percepcija topline, Zlatko Norac; Kako raspodijeliti džeparac, Renata Kožul Blaževski i Upravljanje novcem; Katarina Sablić.

Ciljevi

Kvalitetno obrazovanje Održivi gradovi i zajednice Partnerstvom do cilja