Novosti

CEEPUS mobilnost u Slovačkoj za studente i profesore

Ovim putem vas želimo obavijestiti kako su nam kolege iz NCO-Slovačka upravo javili da im je preostalo slobodnih sredstava za dodjelu stipendija dolaznim stipendistima za kraće mobilnosti u ljetnom semestru akademske godine 2018./2019.
Moguće je prijaviti se u svim kategorijama, no obzirom na to da je semestar već započeo, preporučamo prijavu u kategorijama:
„Short Term Student“ – studentska mobilnost u trajanju od 21 dana do 3 mjeseca
„Teacher“ – nastavnička mobilnost u trajanju od 5 – 30 dana
U obzir dolaze prijave za mrežnu mobilnost, kao i freemover prijave, što je posebno važno za fakultete, odsjeke i odjele koji u ovoj akademskoj godini nisu uključeni neku od mreža u CEEPUS-u, a željeli bi ostvariti mobilnost putem CEEPUS-a.
Podsjećamo: za freemover prijave uz prijavu je potrebno priložiti dodatnu dokumentaciju (obrasci se nalaze na stranici www.ceepus.info)

  1. Prihvatno pismo - Letter of Acceptance (za studente i doktorande) ili Prihvatno pismo za profesore - Teacher Letter of Acceptance (za profesore)
  2. 2 pisma preporuke  - Letter of Reccomandation matične institucije, samo za studente i doktorande

Iznose i uvjete stipendija možete pronaći na www.ceepus.info, klikom na slovačku zastavu. 
Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj u potpunosti ili djelomično vraća putne troškove odlaznim CEEPUS stipendistima, po povratku s mobilnosti, prema proceduri dostupnoj ovdje.
 
Svi zainteresirani se mogu obratiti Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu za sve dodatne informacije.