Novosti

Vrlo zanimljiva i iznimno posjećena panel rasprava društvenih studija

27.03.2023.

Kategorija:

Događanja, Mediji o nama, Naslovna, Obavijesti Ureda za poslovnu suradnju

S ciljem stalnog unaprjeđenja studijskih programa, u petak, 24. ožujka 2023. godine u amfiteatru Sveučilišnog odjela za stručne studije održana je jako zanimljiva i iznimno posjećena panel rasprava društvenih studija na temu Razgovor s poslodavcima: iskustva, potrebe i budućnost tržišta rada.

Sve zainteresirane prvo su pozdravili pročelnik Odjela, dr. sc. Petar Pepur i voditeljica Ureda za poslovnu suradnju, mr. sc. Ivona Jukić, posebno se zahvalivši panelistima, predstavnicima poslodavaca, a potom su raspravu moderirali pročelnica Odsjeka za menadžment, trgovinu i turizam Antonija Roje te pročelnik Odsjeka za računovodstvo i financije dr. sc. Luka Mladineo.

Tijekom diskusije ispitale su se potrebe tržišta rada i značaj stručne prakse za studente, zatim su se opisale karakteristike, vještine i znanja koje osoba koja se zapošljava treba imati te su se analizirali budući trendovi u zapošljavanju iz kuta pojedinog panelista, predstavnika svoje struke.

Svoja iskustva i vrijedne savjete studentima iznijeli su sljedeći partneri Odjela: gospođa Zorana Rubić iz Adriatic osiguranja, gospodin Antonio Miličević iz Deltrona, gospođa Marija Mrđen iz FINA-e, gospođa Vanda Puizina Dragojević iz hotela Posh, gospođa Ilijana Janjić i gospođa Anita Žarković iz Micronica te gospođa Tihana Klarić iz Studenca.

Našim cijenjenim partnerima još jednom veliko hvala na podršci!

Ciljevi

Kvalitetno obrazovanje Dostojanstven rad i ekonomski rast