Novosti

U HGK Split svečano obilježen završetak projekta WebStart

01.02.2019.

Kategorija:

Službeno

U Hrvatskoj gospodarskoj komori  31.01.2019. svečano je obilježen završetak projekta WebStart koji  je već četvrtu godinu zaredom  realiziran u suradnji sa Sveučilišnim odjelom za stručne studije.  Studenti smjera Informacijske tehnologije pod mentorstvom prof.  Haidi Božiković izradili su web stranice za mikro poduzetnike.  Odabrani poduzetnici putem Javnog natječaja imaju mogućnost besplatno dobiti kvalitetnu internetsku stranicu koja predstavlja jedan od prvih koraka u izravnijoj komunikaciji s tržištem i širenju kanala prodaje, a studentima se pruža prilika u praksi upotrijebiti stečeno znanje i suočiti se sa stvarnim potrebama tržišta.

Prvo mjesto za svoj rad osvojili su studenti Marko Smoljan i Zoran Tokić za web stranicu za tvrtku Recon d.o.o, drugo mjesto Lucija Čović za web stranicu za tvrtku Najbolji prijevoz d.o.o., a treće Jakov Magazin za web stranicu za tvrtku Cyntus d.o.o. 

Nagrađene radove studenti su prezentirali, iznijevši svoja iskustva pri izradi web stranica i suradnji s poduzetnicima te zahvalili za ovu značajnu priliku koja može značiti i početak njihove poslovne karijere.

Ovaj projekt je primjer uspješne suradnje gospodarskog sektora sa sektorom obrazovanja i nastaviti će se provoditi i u sljedećoj akademskoj godini, paralelno s projektom PlanStart kojim studenti prema istim kriterijima surađuju s tvrtkama pri izradi poslovnog plana.

 

POVEZNICE:

Dalmacija danas:
https://www.dalmacijadanas.hr/sinergija-gospodarstva-i-visokog-obrazovanja-hgk-zupanijska-komora-split-dodijelila-nagrade-najboljima-u-projektu-webstart

Dalmacija News:
http://www.dalmacijanews.hr/clanak/g0ke-sinergija-gospodarstva-i-visokog-obrazovanja-kroz-projekt-webstart

Dalmatinski portal:
http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/dodijeljene-nagrade-zupanijske-komore-split-studentima-u-projektu-webstart/40943

Ciljevi