Dana 6. prosinca 2024. godine, studenti kolegija Menadžment odjela hrane i pića sudjelovali su u terenskoj nastavi održanoj na Kuharskoj akademiji udruge „ŠKMER“ (Udruga šefova mediteranskih i evropskih regija) u Splitu. Ova praktična radionica, održana 06.12.2024. godine u periodu od 17 do 21 sat, okupila je 16 studenata koji su imali priliku steći vrijedna praktična znanja u okruženju profesionalne kuhinje.
Udruga „ŠKMER“ unaprijed je pripremila sve potrebne namirnice koje su dočekale studente po njihovom dolasku, kao i angažirala tri vrhunska kuhara koji su ih educirali i pratili kroz sve faze rada u kuhinji. Studenti su se upoznali s profesionalnom opremom, inventarom i procedurama, uz poseban naglasak na maksimalno iskorištavanje namirnica i pripremu jela prema najvišim kulinarskim i HACCP standardima.
Ovo iskustvo omogućilo je studentima da teorijska znanja, stečena na predavanjima, primijene u stvarnim kulinarskim procesima.