Novosti

Svjetski dan poduzetnica

28.05.2019.

Kategorija:

Događanja

U sklopu terenske nastave kolegija Poduzetnička infrastruktura studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije prisustvovali su svečanom obilježavanju Svjetskog dana poduzetnica.

Samo događanje organizirano je 21. svibnja od strane Hrvatske udruge poslovnih žena Krug u suradnji s HGK –Županijskom komorom Split pri čemu su dodijeljene nagrade najuspješnijoj poduzetnici, menadžerici i poduzetnici u domeni socijalnog poduzetništva u 2018. godini.

Studenti su imali prigodu upoznati nagrađene poduzetnice i menadžerice koje mogu biti inspiracija za sve one koji se tek trebaju odvažiti za poduzetništvo.

Poduzetnicom godine proglašena je gospođa Branka Babić osnivačica tvrtke Infos Split, menadžericom godine proglašena je gospođa Mirna Lončar Stražičić – predsjednica uprave Ville Dubrovnik, a poduzetnica godine u kategoriji socijalnog poduzetnišva je gospođa Katica Ercegović – osnivačica Dječjeg vrtića Osmijeh iz Šibenika. 

Studentima se obratila i gospođa Dragica Jerkov predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug na nacionalnoj razini koja godinama snažno radi na poticanju i jačanju poduzetništva žena.

Ciljevi