Novosti

Studentski digitalni HUB - najava aktivnosti za travanj

06.04.2021.

Kategorija:

Ostalo
Studentski digitalni HUB - najava aktivnosti za travanj

Poduzetnički centar Split zajedno sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta u Splitu, u sklopu projekta “Studentski digitalni HUB”, pripremili su novi set radionica i edukacija za studente i mlade.

Travanj nam donosi novu temu mjeseca - “Uvod u programiranje i programske jezike”. Razvoj digitalne tehnologije korjenito mijenja svijet oko nas, od komunikacije, naših radnih mjesta pa sve do pametnih sustava u našim kućanstvima i zajednicama. Aktivnosti i zadaci koje smo nekada izvršavali rutinski, sada se pomoću tehnologije automatiziraju. EU komisija programiranje navodi kao vještinu za digitalnu pismenost današnjice.

Stoga vam donosimo 10 radionica iz svijeta programiranja i programskih jezika:

  • 8.4. u 16 h, “Strateški pristup korištenja Wordpress CMS-a” u kojoj će Ivica Delić, direktor tvrtke Studio Zona dati pregled Wordpress-a kao CMS-a, osnovne preduvjete korištenja Wordpress-a, najvažnije elemente i znanja kojima treba ovladati za korištenje, održavanje i kreiranje stranica te baza znanja za učenje Wordpress-a.
  • 9. 4. u 18h, “Wordpress & Google Console”
  • 13.4. u 18h,“Wordpress: performanse i optimizacija stranice”
  • 15.4. u 18h “Wordpress: zaštita stranice”
  • 19.4. u 18h, “Wordpress: Search Engine Optimization #1”
  • 21.4. u 18h, “Wordpress: Search Engine Optimization #2” u kojima će Zdravko Blagdan, pionir u svijetu programiranja sudionike uvesti u napredniji dio korištenja Wordpress sustava u kreiranju vlastitih web stranica.
  • 20.4. u 17:00 h, “HTML & CSS & JavaScript vol1”
  • 22.4. u 17:00 h, “HTML & CSS & JavaScript vol2”
  • 27.4. u 17:00 h, “HTML & CSS & JavaScript vol3” u kojima  Diana Šperanda i Mario Brižić, freelance programeri, donose pregled tri programska jezika koja se inače koriste u zajedničkom smislu i radu. Polaznici bi nakon prve tri radionice trebali znati sami napraviti jednostavnu web stranicu koja bi bila temelj za daljnje učenje i razvoj.
  • 29.4. u 17:00 h, “Microsoft SQL Server baza podataka” u kojoj Diana Šperanda i Mario Brižić, freelance programeri, daju uvid u jezik za izvršavanje naredbi i upravljanje bazom podataka

Sve edukacije održavaju se online preko Zoom platforme.

Svi polaznici koji prođu edukacije iz određenog područja dobit će potvrdu za sudjelovanje u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).

Prijave za navedene radionice mogu se pronaći na društvenim mrežama Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Projekt “Studentski digitalni HUB” je sufinanciran sredstvima Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2021. godinu.