Novosti

SPECIJALISTIČKI STUDIJ MENADŽMENT TRGOVINE I TURIZMA

06.05.2018.

Kategorija:

Službeno
SPECIJALISTIČKI STUDIJ MENADŽMENT TRGOVINE I TURIZMA

Na Sveučilišnom odjelu za stručne studije od jeseni se počinje izvoditi specijalistički diplomski stručni studij Menadžment trgovine i turizma.

U skladu s potrebama gospodarstva u ovom dijelu Hrvatske, a uzimajući u obzir sve veću potražnju za stručnjacima koji posjeduju kompetencije vezane uz trgovinu i turizam, ovako izmijenjen studijski program povećava njegovu atraktivnost i prati potrebe današnjeg tržišta rada.

Prilikom izrade programa za navedeni studij, naglasak je stavljen na osposobljavanju studenata za učinkovito upravljanje poduzećima i poduzetničko promišljanje u sektoru trgovine i turizma.

Studij traje četiri semestra pri čemu studenti biraju jedan od dva ponuđena modulska programa i to Trgovina i poduzetništvo te Turizam i ugostiteljstvo.

Četvrti semestar je gotovo u potpunosti posvećen stručnoj praksi čime se osigurava nužan spoj teorijske nastave i stručne prakse.

Završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova i stručni naziv stručni/a specijalist/specijalistica ekonomije (struč. spec. oec.).

Natječaj za upis ovog studija bit će raspisan u rujnu ove godine i objavljen na stranicama Odjela.

Cjelovit studijski program može se pogledati ovdje.

Ciljevi