Novosti

Projekcija dokumentarnog filma "Skrivena strana medalja"

28.11.2016.

Kategorija:

Ostalo

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, održat će se ekskluzivna projekcija dokumentarnog filma „Skrivena strana medalja“ koja prati život Mihovila Španje, plivača koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a sa 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama nosi titulu najtrofejnijeg hrvatskog sportaša.

Projekcija filma će se održati  u petak, 2. prosinca s početkom u 19 sati u multimedijalnoj dvorani  sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice, R. Boškovića 31, uz nazočnost protagonista Mihovila Španje te redateljice i producentice filma Antonie Dubravke Carnerud.

Ovo je prvenstveno priča Mihovila Španje -  od djetinjstva pa do današnjeg dana kada se kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o životu mladih danas, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje. Osim Mihovila i njegovih najbližih članova obitelji i trenera dr. sc. Deana Kontića, u filmu se pojavljuju i paraolimpijka Ana Sršen te prof. dr. sc. Mirjana Krizmanić, psihologinja.

Uz režiju, Antonia Dubravka Carnerud potpisuje scenarij i produkciju, a snimatelj i montažer je Mišo Sorić. Američki kompozitor Zack Hemsey, koji je među ostalim napisao muziku za niz trailera holivudskih filmova te za jedan od trailera TV-serije Igra prijestolja (Game of Thrones), pristao je da se u ovom filmu koristi njegova glazba, a hrvatski kompozitor Žarko Dragojević napisao je dodatnu originalnu glazbu. Film je nastao u produkciji kuće Hrvatski film d.o.o. te uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Prikazivanje filma je dio programa 2. Dana kineziologije u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, a uvršteno je i u program Adventa Turističke zajednice grada Splita.
Organizatori ove manifestacije su: ASUS Alumni udruga Sveučilišta u Splitu, Sveučilište u Splitu, Centar za savjetovanja Sveučilišta u Splitu, Sportski savez invalida grada Splita, Studentski zbor, Sveučilišni sportski savez, Studentski centar te Alumni Kineziološkog fakulteta uz potporu Splitsko dalmatinske županije.

  

Ciljevi