Novosti

POZIV STUDENTIMA NA BESPLATNE UHPA RADIONICE: Društveno odgovorno i održivo poslovanje u turizmu

28.03.2023.

Kategorija:

Događanja, Naslovna
POZIV STUDENTIMA NA BESPLATNE UHPA RADIONICE: Društveno odgovorno i održivo poslovanje u turizmu

Dragi studenti imate mogućnost prijave na UHPA radionice Društveno odgovorno i održivo poslovanje u turizmu te Razvoj i izgradnja kapaciteta i vještina. Radionice su besplatne za studente, a sudjelovanjem stječete osobni certifikat: Travelife Sustainability Manager.

U sklopu provedbe projekta  Društveno odgovorno i održivo poslovanje u turizmu - Razvoj i izgradnja kapaciteta i vještina,  Udruga hrvatskih putničkih agencija ( UHPA) organizira online radionice  namijenjene studentima turističkih smjerova sa svrhom popularizacije zanimanja u turizmu i stjecanja dodatnih kompetencija koje će značiti komparativnu prednost na tržištu rada.

Sudjelovanje za polaznike obrazovnih ustanova u članstvu UHPA-e je besplatno uz obveznu prijavu putem  online obrasca, najkasnije 24 sata prije početka radionica.

Kako biste mogli planirati svoje sudjelovanje, u nastavku Vam dostavljamo više informacija i termine radionica:

 

  • PRIMJENA KONCEPTA DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA U TURIZMU - 05.04.2023., 10:30 - 12:45 - PRIJAVA 


Cilj ove radionice je studentima predstaviti prednosti sustava upravljanja održivošću koji za cilj ima kontinuirano poboljšanje učinkovitosti održivosti tvrtke kroz ciklus "planiraj, napravi i pregledaj". Također, saznat će kako primjena takvog sustava može pomoći tvrtki u smanjivanju negativnih ekoloških, društveno-kulturnih i ekonomskih utjecaja svojih aktivnosti i povećanju pozitivnih učinaka. Studenti će na kraju ove radionice razumjeti definiciju i koncepte DOP-a i održivosti, steći uvid u tržišne trendove i primjere iz prakse, razmijeniti iskustva te identificirati primjenu u svakodnevnoj  praksi.

Predavač: Željko Trezner (Centar za odgovorni turizam, Sveučilište Vern, Visoka škola Aspira)
 

  • UPRAVLJANJE  ODRŽIVOŠĆU U TURIZMU - 19.04.2023., 10:30 - 12:45 - PRIJAVA 


Cilj radionice je predstaviti studentima prednosti sustava upravljanja održivošću koji za cilj ima kontinuirano poboljšanje učinkovitosti održivosti tvrtke kroz ciklus "planiraj, napravi i pregledaj". U stvaranju održivih turističkih proizvoda značajnu ulogu ima primjena društveno odgovornih praksi pri čemu značajnu ulogu imaju standardi ISO 14001, ISO 50001, ISO 26000, Travelife sustav te će studenti saznati kako primjena takvog sustava može pomoći tvrtki u smanjivanju negativnih ekoloških, društveno-kulturnih i ekonomskih utjecaja svojih aktivnosti i povećanju pozitivnih učinaka.

Predavačica: Ana-Marija Vrtodušić Hrgović (Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu)

 

  • TRAVELIFE - ODRŽIVO POSLOVANJE ZA TUROPERATORE &  TURISTIČKE AGENCIJE  -  03.05.2023., 10:30 -12:45  -  PRIJAVA  


Cilj ove radionice je omogućiti poboljšanje profesionalnih kapaciteta u području DOP-a i održivosti. Prezentirat će se i pojasniti  Travelife - međunarodno priznati integrirani sustav obuke, implementacije, upravljanja i certificiranja održivosti. Također omogućiti će se bez dodatne naknade svim zainteresiranim studentima polaganje osnovnog ispita i stjecanje osobnog certifikata _Travelife Sustainability Manager_.

Predavačica: Neda Lušić (UHPA)Nakon radionica bit će dostupne video snimke i prezentacije.

Veselimo se Vašem sudjelovanju, a za sva dodatna pitanja ured UHPA-e Vam stoji na raspolaganju.


 

Ciljevi