Novosti

Potpisan Sporazum o Partnerstvu

30.06.2021.

Kategorija:

Službeno, Istaknuto

Dana 30.06 2021 (srijeda), potpisan je Sporazum o Partnerstvu u okviru projekta "Unaprjeđenje i provedba stručne prakse na Sveučilišnom odjelu za stručne studije" u amfiteatru Sveučilišnog odjela za stručne studije.

Na potpisivanju Sporazuma su uz rektora Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragana Ljutića, prorektorice za znanost i inovacije prof. dr. sc. Leandre Vranješ Markić, v.d. pročelnika Sveučilišnog odjela za stručne studije dr. sc. Petra Pepura sudjelovali i Projektni Partneri, ERICSSON NIKOLA TESLA d.d., CEMEX Hrvatska d.d., LAMA d.o.o., Delić Dielektrik d.o.o., DELTRON d.o.o., i Akuo Energy Med d.o.o.

Studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije će kod navedenih Partnera u sklopu Projekta imati priliku obavljati stručnu ili specijalističku praksu te tako steći potrebna iskustva koja će im omogućiti lakše zaposlenje pri izlasku na tržište rada.

U okviru sastanka se također prezentirala nabavljena računalna i laboratorijska oprema koja je korištena za opremu (VR lab-virtual reality lab - laboratorija virtualne stvarnosti, lab telekomunikacija) te postojećih lab-ova u kojima se provodi edukacija. Uz navedeno je također predstavljen i niz studentskih projekata koji se trenutno izvode na odjelu, kao što su e-buggy projekt, industrijski robot, Visible Light Communication, sustavi za 3D modeliranje, haptička oprema, IPTV, SCADA sustavi itd.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo svi uzvanicima koji su uveličali ovaj događaj, te se radujemo budućoj suradnji.

Više na slobodnadalmacija.hr

Ciljevi