Novosti

Oprez prije klika

22.05.2024.

Kategorija:

Događanja
Oprez prije klika

Dana, 23. svibnja 2024. godine s početkom u 12 sati  u DV 113 održat će se panel rasprava i savjetovanje na temu „SafetyNet - Bitka za sigurnost“ u suradnji sa policijskom upravom splitsko-dalmatinskom i Sveučilišnim odjelom za forenzične znanosti. Molimo nazočnost svih djelatnika.

 

Panel rasprava – informiranje građana o projektu „SafetyNet-Bitka za sigurnost“

 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska nastavlja s aktivnostima u preventivnom projektu „SafetyNet - Bitka za sigurnost“. Želimo da 2024. godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta. Preventivni projekt provodimo zajedno s našim partnerima Odborom za sigurnost splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba. Uz pomoć naših partnera izradili smo i informativne materijale s korisnim savjetima za građane. Objavili smo informativni materijal, korisne informacije, opise različitih vrsta prevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ukoliko ne budu oprezni Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela mogli doći do potrebnih informacija. Poruka preventivne akcije  „Oprez prije klika!“ jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu.

U suradnji sa Sveučilišnim odjelom za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu,  u četvrtak, 23. svibnja 2024. godine s početkom u 12 sati održat će se panel rasprava i savjetovanje na kojoj će sudjelovati Ivna Poljak Marunica, policijska službenica za kibernetičku sigurnost i Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

 

Predavanje će se održati na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u dvorani 113.

Ciljevi