Novosti

Održana konferencija "PROMOCIJA TEHNOLOGIJE DIZALICA TOPLINE KOJE KORISTE MORSKU VODU"

22.03.2022.

Kategorija:

Novosti, Događanja

Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Splitsko-dalmatinska županija i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu organizirali su u četvrtak, 17. ožujka 2022., u prostorima Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu mini-konferenciju na temu „Promocija tehnologije dizalica topline koje koriste morsku vodu“.

Konferencija je organizirana u okviru projekta SEADRION PLUS: Poticanje razvoja tehnologija grijanja i hlađenja pomoću dizalica topline koje koriste morsku vodu u Jadransko - jonskoj regiji – PLUS, financiranog u okviru „Interreg ADRION“ fonda EU (https://seadrion.adrioninterreg.eu/).

U okviru programa konferencije sudjelovali su predavači iz Splitsko-dalmatinske županije, Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, predstavnik projekta COASTENERGY, te predstavnik tvrtke MS2 Energo d.o.o. Na kraju konferencije organiziran je posjet laboratorijima Odsjeka za strojarstvo.

Tijekom predavanja dotaknute su mnogobrojne teme o mogućnostima upotrebe dizalica topline i njihovoj učinkovitosti, o izvedbi specijalnih sustava dizalica topline koje koriste energiju morske vode, te mogućnostima korištenja energije iz obnovljivih izvora energije.

Ciljevi