Novosti

Održan okrugli stol - "Zajedno oblikujmo preddiplomski i specijalistički studij Menadžment trgovine i turizma”.

01.03.2022.

Kategorija:

Događanja, Naslovna

Odsjek za Menadžment trgovinu i turizam, Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, dana 25.02.2022. organizirao je svoj Prvi okrugli stol - "Zajedno oblikujmo preddiplomski i specijalistički studij Menadžment trgovine i turizma”.

U okviru Okruglog stola održana je prezentacija studijskih programa i aktivnosti Odsjeka za menadžment trgovinu i turizam. Antonija Roje, pročelnica Odsjeka za menadžment trgovinu i turizam istaknula je da Okrugli stol ima za cilj uskladiti studijske programe Odsjeka s potrebama tržišta rada.

Osim studenata, bivših studenata, nastavnika i vanjskih suradnika Odsjeka, Okruglom stolu prisustvovali su i dožupan Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja, članica izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija dr.sc. Mira Hajdić, ravnateljica ustanove DES Edita Maretić Dimlić, te predstavnici tvrtki koje usko surađuju s Odjelom: Adriatic Osiguranje d.d., Studenac d.o.o., Ribola d.o.o., Hotel Luxe., Hotel Posh te Mimoza d.o.o.

Održana je diskusija, te su izneseni prijedlozi sudionika Okruglog stola. Bivši studenti su potvrdili da su studijski programi na Odjelu usklađeni s potrebama poslodavaca te da su znanja i vještine koje su stekli tijekom visokoškolskog obrazovanja na Sveučilišnom odjelu za stručne studije bila dostatna za posao koji obavljaju. S druge strane poslodavci su odreda suglasni kako treba nastaviti raditi sa studentima na njihovim vještinama rada na računalu, vještinama upravljanja specijaliziranim računalnim softverima, kao i na vještinama kritičkog razmišljanja.