Novosti

Održan je Dan dobrodošlice/Welcome day za strane studente na razmjeni u ljetnom semestru 2022./2023.

22.02.2023.

Kategorija:

Događanja, Naslovna

U ponedjeljak, 20. veljače 2023. održan je Dan dobrodošlice/Welcome day za strane studente na razmjeni u ljetnom semestru 2022./2023., u organizaciji Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Splitu.

Welcome day se održao u amfiteatru na Sveučilišnom odjelu za stručne studije.

Studentima je dobrodošlicu na Sveučilište u Splitu u svom uvodnom govoru zaželio prorektor za međunarodnu suradnju i suradnju s lokalnom zajednicom, prof. dr. sc. Zoran Đogaš.

Praktične informacije vezane uz studij i svakodnevni život u Splitu podijelila je voditeljica Odjela za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju, Ana Ćosić.

Predstavnik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, Ivan Tustonjić, predstavio je studentima sportske i rekreativne aktivnosti koje se odvijaju kroz cijelu akademsku godinu za sve studente Sveučilišta u Splitu s ciljem poticanja na aktivno bavljenje sportom i podizanja kvalitete studiranja i života.

Predsjednik udruge ESN Split, Renato Šikić, predstavio je sve aktivnosti koje se organiziraju za strane studente s ciljem njihovog boljeg povezivanja i potpune integracije u studentski život i akademsku zajednicu.

Sveučilište u Splitu je na početku ljetnog semestra tekuće akademske godine ugostilo gotovo 150 novih stranih studenata iz 19 zemalja. Pridodamo li tome više od 70 stranih studenata koji su svoj boravak odlučili produžiti na cijelu akademsku godinu, zadovoljno konstatiramo da u ovom trenutku na Sveučilištu u Splitu studira preko 220 stranih studenata na razmjeni.

Ciljevi