Novosti

Održan drugi okrugli stol - "Oblikujmo studij Računovodstva i financija zajedno”

07.03.2022.

Kategorija:

Događanja, Naslovna

Odsjek Računovodstvo i financije, Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu, dana 03.03.2022. organizirao je svoj drugi okrugli stol - "Oblikujmo studij  Računovodstva i financija zajedno”.

U okviru Okruglog stola održana je prezentacija studijskih programa i aktivnosti Odsjeka za računovodstvo i financije. U okviru prezentacije istaknute su promjene nastavnog programa napravljene između ostalog i na temelju preporuka s prvog okruglog stola.

Drugi Okrugli stol imao je  za cilj:

  •  analizirati  izmjene  studijskih programa nakon prvog okruglog stola te otvoriti raspravu o usklađenosti naših studijskih programa i ishoda učenja s potrebama gospodarstva u novim i izazovnim okolnostima,
  •  uspostaviti nove i ojačati postojeće veze s gospodarstvenicima,
  • ponuditi suradnju u obliku vanjskih suradnika, gostujućih predavača, predstavljanja tvrtki, cjeloživotnog obrazovanja, stručnih posjeta, studentskih praksi, …

Osim studenata, bivših studenata, nastavnika i vanjskih suradnika Odsjeka, Okruglom stolu prisustvovali su i  predstavnici Porezne uprave, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Udruge računovođa i financijskih djelatnika Split, Udruge Alumni te predstavnici tvrtki koje surađuju s Odjelom: AD Plastik d.d. , Deltron d.o.o, Brodomerkur d.d., Parkovi i nasadi, International Medical Corps, Dativ j.d.o.o.

Nakon uvodne prezentacije održana je rasprava, te su izneseni prijedlozi sudionika Okruglog stola. Nazočni poslodavci su naglasi važnost znanja engleskog jezika i Informatike te što većeg korištenja računovodstvenih programa. Također, ukazali su na potrebu organiziranja radionica na kojima bi se studente poticalo na kritičko razmišljanje i unaprjeđenje vještine komuniciranja. Bivši studenti su pak potvrdili da su im znanja stečena na studijima Računovodstva i financija uvelike pripomogla brzoj prilagodbi na tržištu rada.

 

Split, 03.03.2022.