Novosti

DRŽAVNA STIPENDIJA U STEM PODRUČJIMA ZNANOSTI

27.10.2021.

Kategorija:

Službeno, Naslovna
DRŽAVNA STIPENDIJA U STEM PODRUČJIMA ZNANOSTI

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima znanosti obavijest s uputama za provjeru podataka.

Obavijest je poslana na njihove elektroničke adrese evidentirane u AAI@EduHr sustavu u svrhu provedbe dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2021./2022.

Studenti ispravnost podataka o broju ECTS-a i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature, provjeravaju na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/.

Studenti se prijavljuju u aplikaciju vlastitim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Svim studentima bit će ujedno dodijeljena jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će nakon objave rang-lista moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi.

Primijete li studenti da njihovi podatci o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena nisu ispravni, trebaju se žurno obratiti visokom učilištu da bi se nepravilni podatci ispravili.

Ako nisu ispravno navedeni podatci o rezultatima državne mature, studenti se mogu obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na elektroničku adresu: stem-stipendije@mzo.hr.

Za sve ostale informacije studenti se mogu obratiti koordinatoru za STEM stipendije na visokom učilištu ili Ministarstvu znanosti i obrazovanja na elektroničku adresu: stem-stipendije@mzo.hr.

Podatke je moguće provjeriti od ponedjeljka, 25. listopada 2021. godine, od 12.00 sati do utorka, 2. studenoga 2021. godine, do 12.00 sati.

Ako podatci nisu ispravljeni do propisanoga roka, smatrat će se ispravnima te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.

Ako student na elektroničku adresu u AAI@EduHr sustavu zbog nekog razloga ne zaprimi predmetnu obavijest, napominjemo da ona nije preduvjet za konkuriranje za državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju e-poruke, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/.

Dodjela stipendija provodi se na temelju Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, br. 102/2021.) provedbom projekta Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM) Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

 

Ciljevi