Novosti

Dalmatinski festival matematike 2024.

15.05.2024.

Kategorija:

Događanja

Na Sveučilišnom odjelu za stručne studije se treću godinu za redom održao Dalmatinski festival matematike, regionalno ekipno natjecanje iz matematike. Festival je održan u petak 10. svibnja 2024. i na njemu je sudjelovalo 768 učenika u 192 ekipe iz 54 osnovne škole i 18 srednjih škola iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije. U sklopu festivala održano je 13 radionica za učenike i nastavnike.

Dalmatinski festival matematike provodi se na inicijativu i u suorganizaciji učitelja i nastavnika matematike i više savjetnice za matematiku Antonele Czwik iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Sveučilišnog odjela za stručne studije Sveučilišta u Splitu i Enigmatskog kluba „Božidar Vranicki“ iz Splita.

Kao član organizacijskog odbora u organizaciji Festivala sudjelovala je nastavnica Renata Kožul Blaževski, Marin Gudelj iz službe za Informacijske tehnologije pružio je tehničku podršku, a nastavnik Marko Vukšić omogućio je učenicima koji su sudjelovali na natjecanju vožnju e-buggyem. Nastavnici i vanjski suradnici Zavoda za matematiku i fiziku sudjelovali su u održavanju triju radionica: Fizika kroz igru i tehnologiju, Jelena Ružić, Stjepan Knežević, Zlatko Norac i Andrea Norac; Vedska matematika, Julija Mardešić i Nada Roguljić i Kahoot!, Katarina Sablić.

Ciljevi