Novosti

Čestitka našim studentima na dodijeljenoj Rektorovoj nagradi

21.06.2022.

Kategorija:

Službeno, Naslovna
Čestitka našim studentima na dodijeljenoj Rektorovoj nagradi

Proslava Dana Sveučilišta u Splitu započela je u utorak, 14. lipnja 2022. godine u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta dodjelom Rektorovih nagrada za studente i studentske organizacije. Sveučilišni odjel za stručne studije s ponosom čestita svojim studentima na tri Rektorove nagrade za izvrsnost koje su dodijeljene, Martini Bacelj, studentici prve godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment trgovine i turizma, Stipi Margiću, studentu prve godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Primijenjeno računarstvo te Ivani Runje, studentici specijalističkog diplomskog stručnog studija Informacijske tehnologije.

Rektorova nagrada za posebna postignuća dodijeljena je studentu prve godine specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment trgovine i turizma, Tomislavu Miloševiću za izniman rad i zalaganje u projektima koji su od posebnog interesa za studentsku populaciju.

Konačno, još jedna Rektorova nagrada za posebna postignuća dodijeljena je udruzi Liberato koju su osnovali studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije, Stipo Margić i Mijo Matijević. Udruga Liberato je kroz prošlu akademsku godinu realizirala čak pet projekata s ciljem unaprjeđenja socijalne skrbi i društvenog položaja osoba s invaliditetom, s posebnim naglaskom na mlađu populaciju i studente. Razvoj projekta LiberatoMap rezultirao je sklapanjem ugovorima s devet gradova dok je projekt interaktivnog panela, prilagođenog osobama s invaliditetom, DisCloud ušao u finale DIGI Award natjecanja te dobio počasno prvo mjesto prema izboru čitatelja Jurarnjeg.hr. Unaprijeđen je i projekt LiberatoTalk, koji je proširio svoje tematske okvire kroz održavanje gostujućih predavanja u osnovnim i srednjim školama. Zahvaljujući aktivnostima udruge izdan je i Vodič za studente s invaliditetom te je pokrenut i projekt Liberatotech, koji predstavlja program stručne prakse za studente i srednjoškolce. Na kraju, dovoljno je reći da je Stipo Margić, stvarajući svijet bez granica, primio čak tri Rektorove nagrade u posljednje tri godine.

Dragi naši studenti budite i dalje inspiracija svima nama i primite još jednom naše iskrene čestitke!

Vaš Sveučilišni odjel za stručne studije

Više na: unist.hr

Ciljevi