Novosti

Besplatni online tečaj RESEARCH EXCELLENCE

01.02.2022.

Kategorija:

Ostalo
Besplatni online tečaj RESEARCH EXCELLENCE
Poštovani,
 
želimo Vas obavijestiti da je u sklopu SEA-EU alijanse razvijen besplatni online tečaj RESEARCH EXCELLENCE namijenjen svim studentima, bez obzira na razinu i područje studija. Molimo Vas da ovu informaciju diseminirate po svojim fakultetima i odjelima, studentima koji bi mogli biti zainteresirani.
 
Kolegij će studentima pružiti znanja i vještine potrebne za planiranje istraživanja u kontekstu postojećeg znanja, prikupljanje podataka, interpretaciju i prezentaciju, odgovorno istraživanje, prijenos tehnologije, pisanje znanstvenog članka i objavljivanje znanstvenog članka. Studenti će završetkom ovog kolegija steći temeljne sposobnosti za ispunjavanje glavnih načela istraživačkog rada te tako promovirati izvrsnost u istraživanju.
Prijaviti se na mogu svi studenti, bez obzira na razinu studija ili sastavnicu na kojoj studiraju. Ono što je važno naglasiti jest da program studenti ne moraju odslušati u cijelosti odjednom, već ovisno o svom slobodnom vremenu – mogu se priključivati i pohađati modul po modul. 
Oni studenti koji odslušaju cijeli program (svih šest modula), steći će ukupno 3 ECTS boda. Stečeni im se bodovi mogu naknadno priznati na svom fakultetu sukladno Pravilniku o priznavanju izvannastavnih aktivnosti na Sveučilištu u Splitu. U protivnom, ako odslušaju manji broj modula (koje mogu kombinirati ovisno o interesima) steći će 0,5 ECTS boda po modulu.

Moduli koje imaju na raspolaganju su sljedeći:
1. Planning the research in the context of the existing knowledge (voditelj: doc. dr. sc. Luka Vukić)
2. Data collection, interpretation, and presentation (voditelj: prof. dr. sc. Aleksandra Bonnici)
3. Responsible research (voditelj: prof. dr. sc. Ana Marušić)
4. Technology transfer (voditelj: prof. dr. sc. Leandra Vranješ Markić)
5. Writing a research article (voditelj: doc. dr. sc. Bernarda Lovrinčević)
6. Publishing a research article (voditelj: izv. prof. dr. sc. Željana Bašić)
 
Važno je napomenuti da će online program biti otvoren od veljače do lipnja 2022. godine.
Kolegiju se može pristupiti putem sljedeće poveznice: https://mod.srce.hr/course/view.php?id=454 (ulazak je omogućen preko AAI identiteta).
Za dodatne informacije slobodno kontaktirajte SEA-EU ured (seaeu@unist.hr).
 
Više informacija možete pronaći u prilogu.
Preuzmi dokumente: