Novosti

Održano predavanje - NJ.E. Tanya Dimitrova

23.05.2017.

Kategorija:

Arhiva

Dana 18. svibnja 2017. godine na Sveučilišnom odjelu za stručne studije gostovala je veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj dr.sc. Tanya Dimitrova i održala predavanje za studente pod nazivom  „Kako otkriti svoju misiju“.

Predavanje je održano u sklopu nacionalnog projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade pokrenutog od strane Hrvatske udruge poslodavaca,  a u projekt je uključen i Sveučilišni odjel za stručne studije. Veleposlanica je prije samog predavanja govorila o zanimljivostima, povijesti, kulturi, gastronomiji i specifičnostima Bugarske. Na ovom interaktivnom predavanju studenti su mogli na zanimljiv način osvijestiti svoje talente i osloboditi se ograničenja u ostvarivanju svojih ciljeva. 

Posebno je naglasila kako su najbolji izbori provocirani od stvari koje volimo raditi.  „Za uspjeh u karijeri važna je predanost, kontinuirani rad, entuzijazam i spremnost na učenje. Najvažnije je ipak želja i entuzijazam bez koji nema konkretnog cilja ni plana, a samim time ni uspjeha.“ Veleposlanica je za kraj predavanja poručila da treba živjeti u skladu sa željenim stilom života. „Kada odlučimo živjeti po svojem standardu, cijeli svemir nam pomaže“.

Ciljevi