Najava edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja u rujnu kroz projekt AktivniST

10.09.2022.

Kategorija:

Ostalo, Naslovna
Najava edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja u rujnu kroz projekt AktivniST

 

U sklopu projekta AktivniST u rujnu nastavljamo sa ciklusom edukacija o UN Ciljevima održivog razvoja kroz koje ćemo ugostiti razne stručnjake iz privatnog sektora, javnog sektora i neprofitnih organizacija koji će na primjeru svojih projekata i aktivnosti predstaviti kako oni doprinose, a kako svi mi to možemo doprinijeti, ostvarivanju UN Ciljeva održivog razvoja unutar područja u kojem djeluju i posluju. Cilj ciklusa edukacija je približiti mladima načine kako kroz poduzetništvo i društveni angažman možemo doprinijeti ostvarivanju UN ciljeva održivog razvoja do 2030. godine te ih potaknuti na aktivno građanstvo i doprinos rješavanju problema lokalne zajednice.

 

U rujnu nas očekuju tri edukacije:

1) unutar Cilja 10 - Smanjenje nejednakosti, 23. rujna s početkom u 10:00h edukaciju će održati Marin Urlić iz CEDRA Split, na temu "Doprinos smanjenju nejednakosti kroz provedbe EU projekta".

2) unutar Cilja 11 - Održivi gradovi i zajednice, 27. rujna u 13:00h ,  edukaciju će održati Danijela Matejčić Miletić, voditeljica razvoja i edukacije korisnika u tvrtki Čistoća Rijeka na temu "Riperaj za stvaranje održivog i solidarnog društva".

3)  unutar Cilja 12 - Održiva potrošnja i proizvodnja, 30. rujna u 11:00h ,  edukaciju će održati doc.dr.sc. Merica Pletikosić, voditeljica održivog poslovanja tvrtke CEMEX Hrvatska na temu "Odgovorna proizvodnja i potrošnja u industriji  na primjeru tvrtke CEMEX".

 

Radionice se održavaju online, preko Zoom platforme. Svi prijavljeni dobit će poveznice za edukacije dan prije održavanja. Prijave se vrše preko poveznice - https://forms.gle/McrJjbsuUxp9NvYa7 

Svi polaznici koji prođu sve radionice iz ovog ciklusa dobiti će Europass potvrdu za sudjelovanje.

Edukacije se održavaju u sklopu projekta "AktivniST", sufinanciranog sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

 

Ciljevi