CIET 2022

21.06.2022.

Kategorija:

Događanja, Naslovna

U organizaciji Sveučilišnog odjela za stručne studije i partnerske institucije iz Španjolske, Florida Universitaria, u Valenciji je 16. i 17. lipnja 2022. održano peto izdanje, stručno-znanstvene konferencije CIET (Contemporary issues in Economy & Technology). Konferencija CIET 2022 održana je u hibridnom obliku sa 93 sudionika koji su svoje radove izlagali uživo i 42 sudionika koji su svoje radove izlagali on-line. Splitski tim pod vodstvom dr. sc. Siniše Zorice uspješno je koordinirao on-line dio konferencije. Autori radova iz 8 su zemalja, a radovi koji su se bavili aktualnim temama dolaze iz 5 različitih područja:

  1. računovodstvo i financije,
  2. inovativne metodologije poučavanja i učenja,
  3. turizam, trgovina i poduzetništvo,
  4. elektrotehnika, informacijska tehnologija i strojarstvo i
  5. videoigre.

Radovi prezentirani na konferenciji svrstani su u prema kategorijama u stručne, znanstvene i radove mladih istraživača. U navedenim područjima ukupno je prihvaćeno za objavu 53 znanstvena rada, 26 stručna rada i 3 rada mladih istraživača.

U 13 kategorija dodjeljene su nagrade za najbolje radove, a među laureatima su se našle i naše kolegice i kolege. U kategoriji najboljeg stručnog rada za područje računovodstva i financija nagradu je dobio rad pod naslovom „Insurance market in pandemic circumstances“ autora dr.sc. Domagoje Buljan Barbača, Jelene Laća Mrdeža i Željke Ružić. Stručni rad pod naslovom „FMS: Fluid Metering System Based on ESP Platform“ autora Petra Zovko, Luke Tomasovića i dr. sc. Tonka Kovačevića nagradu je dobio u području elektrotehnika, informacijska tehnologija i strojarstvo.

Na konferenciji je sudionicima upućen i poziv za CIET 2024 koji će se održati u Splitu.