Dan odjela

Svečano obilježen Dan Odjela

U srijedu, 19. travnja 2017.g. svečano je obilježen Dan Odjela. Svečanosti su nazočili doc. dr. sc. Matko Glunčić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Alen Soldo, prorektor za znanost i međunarodnu suradnju, članovi Senata Sveučilišta u Splitu te brojni uzvanici.

Pročelnik Odjela Ivan Akrap je uzvanicima prikazao povijest i razvoj samog Odjela te istaknuo kako trenutno na Odjelu studira preko 2250 studenata, što nas čini jednom od većih sastavnica Splitskog Sveučilišta. Pročelnik je u svom govoru istaknuo suradnju sa Sveučilištem u Coburgu, međunarodnu znanstvenu konferencija CIET 2016, ljetnu školu STEM 2016, projekt WEBSTART i PLANSTART, izradu daljinski upravljane ronilice za Plovput d.d. i partnerstvo na projektu Moderne kompetencije za modernu gimnaziju. Osvrnuo se na budućnost razvoja Odjela, poglavito na otvaranje studentskog restorana sa 120 sjedećih mjesta te rekonstrukciju stare zgrade.

Prigodom svečanosti za doprinos razvoju i promicanju Sveučilišnog odjela za stručne studije Srebrne plakete uručene su prof. dr.sc. Stanku Geiću i prof. dr. sc. Juliju Ožegoviću. Za osobitu aktivnost i poseban doprinos radu Odjela dodijeljene su zahvalnice i to Nikoli Baranoviću te tvrtkama Global Offshore Engineering d.o.o. i Lama d.o.o.

Dobitnici nagrada za najbolje studente u akademskoj godini 2015./2016. na preddiplomskim studijima su: Perica Perković, Roko Rogulj, Ivan Tafra, Dujo Bašić, Antonia Maleš i Vedrana Musinov, a na specijalističkim diplomskim studijima: Josip Srdanović, Andreja Najev, Helena Dajak, Karmen Bulaš, Ante Ćelić, Dorothea Dundović, Magdalena Gustin, Mateo Hrgović i Anita Perković Milišić.

Umirovljenim djelatnicama Odjela Mariu Nižetiću i Jakši Vatavuku kao mali znak pažnje za njihov rad na Odjelu uručeni su prikladni darovi.

Studentski projekt Odsjeka za elektrotehniku pod nazivom "Izrada aplikacija za virtualnu i proširenu stvarnost" koju su prezentirali dr. sc. Barbara Džaja te studenti Mateo Čobanov kao suradnik na projektu i Mikela Jozić.