Novosti

Svečano obilježen Dan Odjela

U četvrtak, 19. travnja 2018. godine svečano je obilježen Dan Odjela. Svečanosti su nazočili rektor prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, članovi Senata Sveučilišta u Splitu te brojni uzvanici.

Pročelnik Odjela Ivan Akrap uzvanicima je predstavio postignuća u protekloj godini istaknuvši značajne iskorake na području internacionalizacije Odjela, posebice u vidu suradnje sa Sveučilištem u Coburgu, odnosno inicijativu za pokretanjem združenog studija Elektrotehnika te usvajanja elaborata studijskog programa specijalističkog diplomskog stručnog studija Elektrotehnika na engleskom jeziku.

Također, istaknuo je nastavak suradnje s Hrvatskom gospodarskom komorom kroz projekte WebStart i PlanStart koji povezuju studente Informacijske tehnologije i Trgovinskog poslovanja s poduzetnicima iz kategorije mikro tvrtki, te pružaju priliku studentima da izrade web stranice i poslovne planove za izabrane poduzetnike.

Od događanja koja su obilježila proteklu godinu, pročelnik je izdvojio održavanje stručnog skupa „Zemni plin u sustavima kogeneracije i trigeneracije“ u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom i tvrtkom EVN tijekom kojeg su istaknuti stručnjaci iz prakse demonstrirali najnovija dostignuća u upotrebi navedenih sustava.

Nadalje, Odjel je, u okviru međunarodne Ljetne škole Sveučilišta u Splitu u rujnu 2017. godine, održao program Agile planning koji su polazili studenti Duale Hochschule Baden-Württemberg Karlsruhe iz Njemačke kao i Ljetnu školu STEM+ 2017 za osnovnoškolsku i srednjoškolsku djecu. U protekloj godini promovirano je 343 studenata, od čega 222 stručna prvostupnika i 123 stručna specijalista.

Na kraju svog izlaganja, pročelnik Akrap najavio je skori početak radova na rekonstrukciji i energetskoj obnovi sjeverne zgrade Odjela s obzirom na to da je dobivena građevinska dozvola. Obnovom ovih prostora, na Odjelu će se otvoriti i studentski restoran.
Uzvanicima se obratio i rektor prof. dr. sc. Šimun Anđelinović izrazivši zadovoljstvo sve većim pozitivnim pomacima na Odjelu u smislu podizanja razine kvalitete i usklađenosti sa strateškim ciljevima Sveučilišta. Također je istaknuo važnost obavljanja stručne i specijalističke prakse te izrade završnih radova studenata u suradnji s gospodarstvenicima naglašavajući da se na taj način događa prijenos tehnologija i stvaraju radna mjesta zasnovana na znanju.

Prigodom svečanosti za doprinos razvoju i promicanju Sveučilišnog odjela za stručne studije Zlatna plaketa uručena je dr. sc. Ljubomiru Maleševiću, profesoru visoke škole u trajnom zvanju, dugogodišnjem nastavniku Odjela te zamjeniku pročelnika za osiguravanje kvalitete.
Za osobitu aktivnost i poseban doprinos radu Odjela dodijeljene su i zahvalnice i to višegodišnjem vanjskom suradniku Robertu Kosoru i tvrtki FRIGO TONI.

Dobitnici nagrada za najbolje studente u akademskoj godini 2016./2017. na preddiplomskim stručnim studijima su: Josip Janković, Ivan Jelinčić, Dujo Bašić, Mateja Radaš i Andrea Gebik. Nagrađeni na specijalističkim diplomskim stručnim studijima su: Zvonimir Šunjić, Duje Aljinović, Mia Perica, Ivan Norac-Kero i Anđela Salapić.

U sklopu Dana Odjela održan je i Dan otvorenih vrata s ciljem informiranja maturanata o našim društvenim i tehničkim studijskim programima. Za vrijeme trajanja ove manifestacije bili su otvoreni naši laboratoriji i prezentirani studentski projekti.