Stručna praksa unutar udruge Liberato
Udruga Liberato poziva studente završnih godina stručnih preddiplomskih studija i specijalističkih studija Sveučilišnog odjela za stručne studije na obavljanje stručne prakse.
Svrha stručne prakse je unaprijediti postojeća znanja i usvajanje novih vještina kroz sudjelovanje u izradi i provedbi projekata udruge te steći dodatne kompetencije potrebne za završavanje studija i izlazak na tržište rada.
Udruga u svojim aktivnostima nastoji koristiti mogućnosti tehnologije za poboljšanje kvalitete života mladih, studenata i osoba s invaliditetom te podizati svijest o svakodnevnim problemima koji im se svakodnevno nalaze na putu.
Studenti koji nemaju mogućnosti korištenja vlastite računalne i ostale opreme mogu koristiti svu opremu udruge Liberato.
Potreban broj studenata i opis aktivnosti:
Ukupno potrebno 5 studenata za obavljanje stručne prakse i to prema sljedećem:
Smjer MTT - 2 studenta/studentice
- Studenti koji pohađaju smjer Menadžment trgovine i turizma imaju priliku iz konkretnih aktivnosti učiti o socijalnom poduzetništvu unutar neprofitne organizacije, steći osnove marketinškog znanja, dobiti uvid u administrativne poslove te sudjelovati u pripremama i izvedbi predavanja u sklopu LiberatoTalk projekta.
Smjer RIF - 1 student/studentica
- Studenti Računovodstva i financija dobivaju uvid u financijsko poslovanje udruge, imaju priliku izrađivati financijska izvješća te proširiti znanja o poslovanju neprofitnih organizacija.
Smjer PR - 2 studenta/studentice
- Studenti primijenjenog računalstva imaju priliku sudjelovati u razvoju mobilne aplikacije za LiberatoMap te dobiti uvid u postupak razvoja ostalih projekata (LiberatoMap i Discloud) i sudjelovati u njihovim unapređenjima. Od ostalih aktivnosti studenti imaju mogućnost učiti programske jezike (Java Script i PHP) te održavati računalne mreže, a s obzirom na smjer moguće je kroz praksu primjeniti dio gradiva nastavnog programa.
Kako se prijaviti?
Za prijavu na stručnu praksu potrebno je poslati mail na: stipo@udruga-liberato.hr.