Novosti

Mogućnosti EU fondova za poduzetnike

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca – Podružnica Dalmacija i Sveučilišnog odjela za stručne studije 17.12.2020. održana je konferencija "Mogućnosti EU fondova za poduzetnike". U ime Sveučilišnog odjela za stručne studije prisutne kao i one koji su pratili konferenciju online pozdravila je prof. dr.sc. Domagoja Buljan Barbača, v.d. zamjenica pročelnika Odjela za osiguranje kvalitete.

Zdravko Plazonic – predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnica Dalmacija istakao je da će kvaliteta i plasman sredstava iz EU fondova  pomoći da se Hrvatska podigne na svim ljestvicama konkurentnosti.

Konferenciju su pratili i studenti Sveučilišnog odjela za stručne studije kojima je glavni direktor HUP-a dr.sc. Damir Zorić uputio riječi ohrabrenja ističući da je moguće uspjeti u privatnom sektoru, ali za to je potrebna upornost i hrabrost. Samo oni koji ne pokušaju, ne mogu ni uspjeti.

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić održao je prezentaciju na temu "Trenutni i budući natječaji za poduzetništvo“.

Prezentaciju "Mogućnosti financiranja poduzetnika“ održala je Mira Krneta iz HBOR-a koja je predstavila kreditne linije za poduzetnike.

Nakon toga uslijedila je rasprava i odgovori na pitanja postavljena od strane poduzetnika.