Uspješan prvi Tjedan struke na Sveučilišnom odjelu za stručne studije

24.04.2024.

Kategorija:

Događanja, Mediji o nama, Naslovna

Sveučilišni odjel za stručne studije ove je godine prvi put organizirao Tjedan struke, koji se održao od 15. do 19. travnja. Navedena manifestacija organizirana je s ciljem jačanja veza između akademske zajednice, realnog sektora i studenata kako bi pružila jedinstvenu priliku studentima, nastavnicima i stručnjacima da se susretnu, razmijene iskustva te istraže najnovije trendove u domeni svoje struke.

Ovogodišnji bogati program obuhvatio je različite aktivnosti, uključujući predavanja renomiranih stručnjaka, radionice, panel rasprave o aktualnim temama te priliku za umrežavanje i izgradnju profesionalnih veza. Stručnjaci iz različitih sektora djelatnosti podijelili su svoje znanje i iskustvo te potaknuli nove generacije studenata na uspješne karijere.

Prema reakcijama studenata i njihovom odazivu, atmosfera je bila izvrsna, a dojmovi su sjajni. Studenti svih studijskih usmjerenja odazvali su se radionicama, brojnim predavanjima i inspirativnim panel raspravama. Unatoč mnoštvu studentskih obveza, izdvojili su vrijeme kako bi prisustvovali različitim aktivnostima te infopult zoni u atriju zgrade Odjela, gdje je preko 20 tvrtki, partnera Odjela, predstavljalo svoja poduzeća i gdje su studenti imali priliku obaviti intervju i dogovoriti posao ili stručnu praksu. Studenti su tako dodatno obogatili svoje znanje i čuli vrijedna iskustva stručnjaka s tržišta rada koja će im zasigurno pomoći u izgradnji buduće karijere.

Dojmovi iz perspektive organizatora izuzetno su dobri, uz posebnu zahvalnost svim partnerima koji su se rado uključili u zajedničku suradnju na ovakvom projektu, što će uvelike doprinijeti povezivanju Sveučilišnog odjela za stručne studije i tržišta rada.

Posebna zanimljivost Tjedna struke bila je radionica pod nazivom "Razvoj business start-upa za srednjoškolce" u organizaciji studenata Sveučilišnog odjela za stručne studije, članova SPIK@ Studentskog poduzetničkog inkubatora.

Poruka maturantima je da uvijek razmišljaju izvan okvira, da budu vrijedni, uporni i poduzetni te povremeno i malim koracima izlaze iz zone komfora. Nastavkom školovanja steći će potrebne vještine i suvremene kompetencije koje će ih istaknuti na tržištu rada, a svoje znanje potkrijepit će praktičnim primjerima iz prakse u vrlo ugodnoj radnoj atmosferi. Pozitivna energija iz okruženja uvijek će ih poticati na više i bolje te im ukazati na to da se uloženi trud uvijek isplati, a stečeno znanje itekako cijeni.

 

Ciljevi

Kvalitetno obrazovanje Industrija, inovacije i infrastruktura Partnerstvom do cilja