Incoming students

Terenska nastava iz kolegija "Menadžment odjela hrane i pića" u kuharskom praktikumu ŠKMER, Split

12.12.2025.

Kategorija:

Događanja, Naslovna

Dana 05.12.2025. u kuharskom praktikumu udruge ŠKMER (Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija) održana je terenska nastava pod mentorstvom predmetnog nastavnika predavača, Ivice Jušić-a.

Praktični dio terenske nastave zajedno sa svojim timom kuhara vodio je poznati nagrađivani hrvatski kuhar Željko Neven Bremec.

Studenti su u moderno opremljenom kuharskom praktikumu imali priliku pored teorijskog dijela nastave sudjelovati i u praktičnom dijelu gdje su pripremali niz atraktivnih i ukusnih jela od hladnih i toplih predjela, juhe, glavnih ribljih i mesnih jela, hladnih salata, umaka, kruha pa sve do tradicionalnih slastica.

Zadani meni kojeg su studenti timski odradili:

FOCACCIA s kapulom

TARTAR OD TUNE

SALATA OD QUINOE, CIKLE I SCAMORZE

KREM JUHA OD BUNDEVE

TELEĆI RIŽOT

JANJETINA S BIŽIMA

CONFIT OD PAČJIH BATAKA

FILE ŠANPJERA U UMAKU OD PJENUŠCA

RIMSKI NJOKI

DALMATINSKA ŠALŠA

PIRE OD GRAŠKA

DALMATINSKA ROŽATA (Creme caramel)

 

Studenti su imali priliku učiti od kuhara profesionalaca te su ovladali potrebnim vještinama:

  • menadžmenta i poslovanja suvremene kuhinje
  • HACCP sustava u procesu pripreme i posluživanja
  • upravljanja kvalitetom usluga u procesu hrane i pića
  • primjene standarda u odjelu hrane i pića
  • organizacije sustava poslovanja i organizacije rada
  • toplinske i ne toplinske obrade namirnica
  • kreiranja, dekoriranja, degustacije te prezentacije jela

 

Domaćinima udruge ŠKMER se zahvaljujemo na suradnji, gostoljubivosti i profesionalnom pristupu.

Goals

Quality education Partnerships for the goals