Novosti

Projekti WebStart i PlanStart

Projekti WebStart i PlanStart u suradnji s partnerskom institucijom Hrvatskom gospodarskom komorom već drugu godinu za redom uspješno su privedeni kraju. Spomenutim projektima povezali su se odabrani studenti Odjela za stručne studije i poduzetnici iz kategorije mikro tvrtki  ( do tri zaposlena).

U projektu WebStart studenti smjera Informacijske tehnologije izradili su web stranice za izabrane poduzetnike dok su studenti specijalističkog studija Trgovinsko poslovanje izradili poslovne planove za istu kategoriju poduzetnika.  Tako su se studenti imali prilike suočiti sa stvarnom poslovnom situacijom i u praksi pokazati  ono što su naučili, dok su poduzetnici dobili web stranicu odnosno poslovni plan besplatno.
U srijedu 14. lipnja, u konačnoj fazi projekta, u Županijskoj komori Split okupili su se studenti  i poduzetnici koji su sudjelovali u projektima, predstavnici Županijske komore Split  i mentori sa Sveučilišnog odjela za stručne studije.  Najbolji radovi su prezentirani i nagrađeni od strane HGK Split kao i od Sveučilišnog odjela za stručne studije. Temeljem dosadašnjeg izuzetno pozitivnog iskustva, HGK Split i Sveučilišni odjel za stručne studije planiraju i u sljedećoj akademskoj godini nastaviti suradnju na ovim projektima.